preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tituša Brezovačkog Zagreb

vijesti

UPIS DJECE U PRVI RAZRED šk.god.2017./18.

Autor: Maja Sokač, 23. 2. 2017. 13:30

Dragi roditelji,

Bliži se jedan od najvažnijih trenutaka u životu vašeg djeteta – postaje školarac! Kako bismo vam taj prijelomni trenutak što više olakšali, pripremili smo detaljne informacije i materijale o upisu djece u prvi razred za šk.godinu 2017./18.

Kako pripremiti dijete za školu i kakav je karakter utvrđivanja spremnosti djeteta za školu možete pronaći u pdf prezentaciji „Polazak u školu“.

 [više]

  

Detaljne informacije o upisu djece u prvi razred za šk. 2017./18. godinu:

 

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece za upis u prvi razred provode školska liječnica dr. Diana Mihok i stručni tim OŠ Tituša Brezovačkog: pedagoginja Maja Sokač, psihologinja Silva Strnad - Jerbić i logopedinja Suzana Peh.

Stručni tim škole provodi utvrđivanje spremnosti djeteta u dva termina: u jednom tjednu nužno je s djetetom doći dva puta (u ponedjeljak na utvrđivanje spremnosti psihologa, te utorak ili četvrtak na zajedničko utvrđivanje pedagoga i logopeda).

Utvrđivanje spremnosti za školu će se odvijati samo u poslijepodnevnim satima i to u terminima ponedjeljkom od 17:00 do približno 18:00 sati (psiholog), utorkom od 14:00 do 16:30 (pedagog i logoped) te četvrtkom od 14:00 do 19:00 (pedagog i logoped) tijekom ožujka, travnja, svibnja i prvog tjedna lipnja 2017. godine.

Utvrđivanje spremnosti koje provode pedagog i logoped provodit će se u obliku individualnog razgovora s djetetom u trajanju od 30 min, a psiholog radi skupno s djecom i roditeljima u trajanju od oko 60 min. 

Roditelji djece koja pohađaju DV Špansko dobit će termine na roditeljskom sastanku stručnog tima vrtića. Ostali roditelji termine za utvrđivanje spremnosti djeteta za školu mogu dobiti pozivom u tajništvo škole na telefon 01/38 97 080 i to tijekom mjeseca ožujka, ponedjeljkom od 13:00 do 14:00 sati. Molimo roditelje da se pridržavaju navedenog vremena poziva.

Utvrđivanje spremnosti djece za upis u prvi razred započinje u ponedjeljak 06.03.2017., a raspored termina možete vidjeti u dokumentu „Raspored utvrđivanja spremnosti 2017_18“

Zbog smanjenog prostornog kapaciteta škole u mogućnosti smo upisati samo učenike s boravištem ili prebivalištem na našem upisnom području. Samo u slučaju da brat ili sestra budućeg prvašića već pohađa našu školu, možete podnijeti pisanu zamolbu za upis djeteta u našu školu tako da je pisanu dostavite u tajništvo škole. U njoj uz obrazloženje treba navesti i svoj kontakt. O prihvaćanju zamolbe bit ćete naknadno, početkom lipnja obaviješteni jer odluka ovisi o ukupnom broju upisane djece s našeg upisnog područja.

 

Napominjemo da povećanje broja razrednih odjela upisom djece izvan našeg upisnog područja može dovesti do promjene rada škole u dvosmjenski rad!

 

 

Upisno područje OŠ Tituša Brezovačkog čine slijedeće ulice:

Barakovićeva, Batušićeva, Bubnjaračka, Cesarićeva, Divkovićeva, Donadinijeva, Došenova, Fortisova, Fotezova, Gervaisova, Gučetićeva, Kaljska, Kanavelićeva, Kavanjina, Krklecova - parni brojevi i neparni od 13 do kraja, Maršanići, I. Maršanići, Martinci, Pribojevićeva, Peščanka, Pupačićeva, Rešetarova, Savska Opatovina - sjeverno od Zagrebačke avenije (parni od 2 do 38 i neparni od 1 do 37), Svilkovići, Ul. Jurja Šižgorića, Ul. Antuna Šoljana - neparni od 13 do kraja, Špansko, Vukmanićka, Zagrebačka avenija od 104 do 104D (nova galerija), ( Prijedlog mreže osnovnih škola za područje Grada Zagreba, utvrđenoj na 48. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, 20. prosinca 2016.)

 

Potrebna dokumentacija koju donosite na termin utvrđivanja spremnosti kod pedagoga i logopeda:

1. Preslika rodnog lista djeteta s OIB-om

2. Potvrda o prebivalištu/boravištu djeteta

3. Ukoliko dijete još nije školski obveznik - Rješenje o prijevremenom upisu

 

Dodatna dokumentacija za produženi boravak je potvrda o zaposlenju oba roditelja.

 

Ukoliko ste već ispunili obrazac „Upisnica“ tijekom utvrđivanja spremnosti djeteta za školu, to znači da ste nam dostavili svu potrebnu dokumentaciju te da nije potrebno doći ponovno u školu u terminima službenih upisa u lipnju (s plakata „Obavijest o upisima“).

 

Liječnički pregled obavlja se, neovisno o terminu pregleda stručnog tima škole, u Školskoj ambulanti na Trgu Ivana Kukuljevića bb, kod naše školske liječnice dr. Diane Mihok. Ukoliko ste naše upisno područje, termine pregleda dobit ćete u dječjim vrtićima. Ukoliko niste upisno područje, termin pregleda kod liječnice možete dobiti pozivom na telefon 01/3895-240 (neparne datume od 12:30 do 13:30, parne 18:30 do 19:30).

 

Veselimo se skorašnjem susretu!

Stručni tim OŠ Tituša Brezovačkog


Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 2. 2017.

CMS za škole logo
Osnovna škola Tituša Brezovačkog Zagreb / Špansko 1, HR-10090 Zagreb / os-tbrezovackog-zg.skole.hr / ured@os-tbrezovackog-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju