preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tituša Brezovačkog Zagreb

Katarina Radanović

INFORMATIKA

 

MULTIMEDIJA

Za obradu videozapisa koristili smo program Windows Movie Maker. Možete ga preuzeti na sljedećoj poveznici http://www.windows-movie-maker.org/

Glazba koju možete besplatno preuzeti sa interneta nalazi se na sljedećoj poveznici: https://www.jamendo.com/start


QBASIC

QBASIC je programski jezik namijenjen za početnike u programiranju. Naredbe su vrlo razumljive i jednostavne za pamćenje i primjenu.

Ne treba definirati tipove varijabli što početnicima dodatno komplicira učenje programskog jezika. Kod složenijih programa mogu se definirati pojedini tipovi varijabli što će kasnije omugućiti bezbolniji prijelaz na neki drugi programski jezik.

Sve gore navedeno bilo bi besmisleno da Qbasic ne možemo upotrijebiti. Na upotrebljivosti QBasica poradili su upravo oni koji su ga i napisali - Microsoftovci.  Tako se Basic integrirao sa Microsoft Office-om (Wordom, Excelom i Accessom) i već je to dovoljan razlog da ga naučite. . 
Visual Basic koji u sebi uključuje Qbasic je jedan od najpoznatijih alata opće namjene u svijetu! Visual Basic će vas naučiti svim dobrim stvarima koje se kasnije mogu primijeniti u drugim programskim jezicima, ako ćete ih zatrebati.

Dolazi obično uz Microsoftove operativne sustave, a oni kao što znate prevladavaju kod nas i u svijetu, sviđalo se to nama ili ne. Za druge programske jezike treba izdvojiti određenu sumu, a to bi za početnike svakako bilo financijsko opterećenje.

 

Program Qbasic, možete download-ati  sa stranice http://qb64.net/  ovisno o operativnom sustavu koji imate instalirano na svom kućnom računalu.


DokumentiCMS za škole logo
Osnovna škola Tituša Brezovačkog Zagreb / Špansko 1, HR-10090 Zagreb / os-tbrezovackog-zg.skole.hr / ured@os-tbrezovackog-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju